Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Sex-related dietary changes of Portuguese university students after migration to London, UK

Sex-related dietary changes of Portuguese university students after migration to London, UK

Título
Sex-related dietary changes of Portuguese university students after migration to London, UK
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2015
Autores
Santos, Susana
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vilela, Sofia
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Padrão, Patrícia
(Autor)
FCNAUP
Caraher, Michael
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 72 4
Páginas: 340-346
ISSN: 1446-6368
Editora: Wiley-Blackwell
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências médicas e da saúde
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-0D7
Resumo (PT): Aim: To assess the changes in eating habits and food choice motives of Portuguese university students after migration to London, according to sex. Methods: Fifty-five Portuguese university students (52.7% female) from 12 randomly selected London universities underwent a face-to-face interview. Trained interviewers administered a structured questionnaire comprising questions on socio-demographic characteristics, the frequency of consumption of selected food and beverage items, and the motives underlying food choices regarding Portugal and London practices. Results: Some dietary changes occurred in both male and female Portuguese students such as a decrease in the intake of red meat, fish, pastries and vegetable soup, and an increase in the intake of hamburger and tea with milk. Men also reported a decrease in the intake of cheese, dairy desserts, eggs, smoked sausages, ham, sweet spreads, potatoes, rice and fresh fruit, and an increase in the intake of bacon. For women, the consumption frequency of chips and chocolate increased and of vegetables decreased. Regarding food choice, the motives related to food purchasing and preparation became more important after migration to London for both sexes. The importance of nutritional information for women and weight control for men also increased after migration. Conclusions: A shift from a Mediterranean diet towards a more Western diet was observed after migration. Men were more likely to change their dietary habits whereas women were more likely to maintain. Food choice in London was greatly influenced by food purchasing and preparation
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: patriciapadrao@fcna.up.pt
Notas: <a href="http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&KeyUT=000368080100007">Indexado na ISI Web of Science</a>
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Food habits and food choice motives among university students in London: the influence of gender and nationality (2010)
Poster em Conferência Internacional
Santos, Susana; Vilela, Sofia; Padrão, Patrícia; Caraher, Michael

Da mesma revista

Sarcopenia and hospitalisation costs in older adults: a cross-sectional study (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ana C. Antunes; Daniela A. Araújo; Manuel T. Veríssimo; Amaral, Teresa
Food neophobia and its association with food preferences and dietary intake of adults (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Costa, A; Silva, C; Oliveira A
Factors associated with sarcopenia and undernutrition in older adults (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sousa Santos, AR; Afonso, Cláudia; Borges, Nuno; Santos, Alejandro; Padrão, Patrícia; Moreira, Pedro; Amaral, Teresa
Association between nutritional and functional status indicators with caregivers' burden in Alzheimer's disease (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
de Sousa, OV; Mendes, J; Amaral, Teresa
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Reitoria da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-25 às 09:23:29 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias