Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Anti-Ageing Nutrients: Evidence-Based Prevention of Age-Associated Diseases

Anti-Ageing Nutrients: Evidence-Based Prevention of Age-Associated Diseases

Título
Anti-Ageing Nutrients: Evidence-Based Prevention of Age-Associated Diseases
Tipo
Livro
Ano
2015
Autores
Neves, Delminda
(Editor)
FMUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Editora
Malden
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
Abstract (EN): Ageing is a complex, time-related biological phenomenon that is genetically determined and environmentally modulated. According to even the most pessimistic projections, average lifespan is expected to increase around the world during the next 20 years, significantly raising the number of aged individuals. But increasing life expectancy presents new problems, and industrialized countries are facing a pronounced increase in lifestyle diseases which constitute barriers to healthy ageing. Anti-Ageing Nutrients: Evidence-based Prevention of Age-Associated Diseases is written by a multi-disciplinary group of researchers, all interested in the nutritional modulation of ageing mechanisms. Structured in three parts, Part 1 looks at the cellular modifications that underlie senescence of cells and ageing of the organisms; the effects of energy restriction on cellular and molecular mechanisms and in the whole organism; and the epigenetic modifications associated with ageing. Part 2 includes chapters which discuss the nutritional modulation of age-associated pathologies and the functional decline of organs, with a focus on those primarily affected by chronological ageing. Part 3 summarises the knowledge presented in the previous chapters and considers the best diet pattern for the aged individuals. The book reflects the most recent advances in anti-ageing nutrition and will be a valuable resource for professionals, educators and students in the health, nutritional and food sciences.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Notas: Link para editora <a href="http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-1118733274,subjectCd-MD02.html"> http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-1118733274,subjectCd-MD02.html</a>
Nº de páginas: 424
ISBN: 978-1-118-73327-1
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Contidas
Capítulo ou Parte de Livro
Carvalho, J. (Autor) (Outra); Marques, E. (Autor) (Outra); Moreira, Pedro (Autor) (FCNAUP)
Capítulo ou Parte de Livro
Carvalho, J (Autor) (FADEUP); Elisa Marques (Autor) (FADEUP); Moreira, Pedro (Autor) (FADEUP)
Capítulo ou Parte de Livro
Almeida, Henrique (Autor) (FMUP); Matos, Liliana (Autor) (FCNAUP)
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Dieta híper -lipídica e restrição energética associam-se a um aumento da expressão de TGF-β no tecido adiposo do rato (2014)
Poster em Conferência Nacional
Sousa – Pinto, Bernardo; Gonçalves, Laura; Rodrigues, Adriana; Salazar, Maria João; Tomada, Inês; Almeida, Henrique; Neves, Delminda; Gouveia, Alexandra
Natural mineral-rich water ingestion by ovariectomized fructose-fed Sprague-Dawley rats: Effects on sirtuin 1 and glucocorticoid signaling pathways (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Das, Jugal Kishore; Severo, Milton; Pereira, Cidália Dionísio; Patrício, Emília; Magalhães, José; Monteiro, Rosário; Neves, Delminda; Martins, Maria João

Da mesma editora

The handbook of portuguese linguistics (2016)
Livro
Wetzels, W. Leo ; Costa, João ; Menuzzi, Sergio
The handbook of media education research (2021)
Livro
Frau-Meigs, Divina ; Kotilainen, Sirkku; Pathak-Shelat, Manisha; Hoechsmann, Michael ; Poyntz, Stuart R.

Ver todas (7)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Reitoria da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-09 às 02:01:50 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias