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Review on fermented plant materials as carriers and sources of potentially probiotic lactic acid bacteria - With an emphasis on table olives

Título
Review on fermented plant materials as carriers and sources of potentially probiotic lactic acid bacteria - With an emphasis on table olives
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Cátia M. Peres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cidália Peres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Adrián Hernández-Mendoza
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
FEUP
Revista
Vol. 26 1
Páginas: 31-42
ISSN: 0924-2244
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-89W
Abstract (EN): Consumption of functional probiotic foods has increased over recent decades, alongside with increasing consumer and researcher awareness of their health-promoting effects. This has prompted an interest toward development novel functional food formulations. Despite fermented dairy products still remaining the most common vectors for the delivery of probiotics to humans, such other food matrices as fruits and vegetables offer a promising performances as sources and carriers of probiotic strains. Hence, these types of matrices are thoroughly reviewed here - with table olives being subjected to comprehensive discussion as a case study, owing to their suitable microstructure and unique sensory and nutritional features.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
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