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The effect of Mg2+and tara gum concentrations on the rheological properties of WPI solutions

Título
The effect of Mg2+and tara gum concentrations on the rheological properties of WPI solutions
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
J. M. P. Q. Delgado
(Autor)
FEUP
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M. Vázquez da Silva
(Autor)
FEUP
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Revista
Páginas: 571-577
ISSN: 1012-0386
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
INSPEC
COMPENDEX
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-PNS
Resumo (PT):
Abstract (EN): Cold-set gels of whey protein isolate (WPI) and of WPI plus polysaccharide were produced. The cold gelation was induced through the addition of magnesium chloride whose cation is an alternative to the most common cations used in this kind of gelation. The polysaccharide used was tara gum (TG) which is a galactomannan with many applications in the food industry. The viscoelastic behaviour of the WPI, TG and WPI+TG samples was analysed: Newtonian behaviour was observed for WPI while TG and WPI+TG displayed typical rheological behaviours of thickened fluids that can be described through the Cross and Carreau models, for which the parameters are presented.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
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