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Targeted metabolite analysis and antioxidant potential of Rumex induratus

Título
Targeted metabolite analysis and antioxidant potential of Rumex induratus
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Luis Guerra
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Clara Pereira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Angelo A Rodrigues
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Federico Ferreres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rosa M Seabra
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 56 24
Páginas: 8184-8194
ISSN: 0021-8561
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-W81
Resumo (PT): Targeted metabolite analysis of aqueous extract of Rumex induratus leaves, in terms of phenolic compounds and organic acids, and the study of its antioxidant activity against the DPPH• radical, a reactive oxygen species, hypochlorous acid, and a reactive nitrogen species, nitric oxide (•NO), were performed. The samples were collected in several locations, spontaneously occurring or from greenhouse culture, at different stages of development and seasons. The phenolic composition was achieved by high-performance liquid chromatography (HPLC)−diode array detection, and four hydroxycinnamic acid derivatives and 10 flavonoid glycosides (C- and O-heterosides) were determined. Organic acids composition was established by HPLC-UV, revealing five compounds. The total amount of phenolic compounds and organic acids were affected by growing conditions and developmental phase. The aqueous extract exhibited a dose-related activity against all tested reactive species. <br> <br> <a target="_blank" href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf801385z"> Texto integral </a> <br> <br>
Abstract (EN): Targeted metabolite analysis of aqueous extract of Rumex induratus leaves, in terms of phenolic compounds and organic acids, and the study of its antioxidant activity against the DPPH center dot radical, a reactive oxygen species, hypochlorous acid, and a reactive nitrogen species, nitric oxide ((NO)-N-center dot), were performed. The samples were collected in several locations, spontaneously occurring or from greenhouse culture, at different stages of development and seasons. The phenolic composition was achieved by high-performance liquid chromatography (HPLC)-diode array detection, and four hydroxycinnamic acid derivatives and 10 flavonoid glycosides (C and O-heterosides) were determined. Organic acids composition was established by HPLC-UV, revealing five compounds. The total amount of phenolic compounds and organic acids were affected by growing conditions and developmental phase. The aqueous extract exhibited a dose-related activity against all tested reactive species.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 11
Documentos
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