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Salting-out assisted liquid-liquid extraction with dansyl chloride for the determination of biogenic amines in food

Título
Salting-out assisted liquid-liquid extraction with dansyl chloride for the determination of biogenic amines in food
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Francisco, KCA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Brandao, PF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ramos, RM
(Autor)
FCUP
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Goncalves, LM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cardoso, AA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, JA
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 55
Páginas: 248-258
ISSN: 0950-5423
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-00R-J17
Abstract (EN): Biogenic amines (BAs) are compounds present in foodstuff of animal origin that not only can be harmful to the consumer but can also serve as indicators of the product's edibility status. However, BAs' analysis is rather complicated. Derivatisation methods have been employed to make their analysis less challenging. Salting-out assisted liquid-liquid extraction (SALLE) was herein applied to decrease time that the derivatising agent dansyl chloride (DNS-Cl) requires to be effective. DNS-Cl derivates were separated and analysed by high-performance liquid chromatography with UV and fluorescence detection (HPLC-UV/FD). It was by this way possible to analyse methylamine, dimethylamine, ethylamine, beta-phenylethylamine, isopentylamine, putrescine, cadaverine, histamine, tyramine, spermidine and spermine in a straightforward manner in several fish-based and meat-based samples, obtaining results in the order of magnitude of about a few mg per kg. All calibrations curves had r(2) higher than 0.99, and limits of detection ranged from 0.0075 to 1.6 mg L-1.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 11
Documentos
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