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Experimental values of solubility of organic compounds in water for a wide range of temperature values - a new experimental technique

Título
Experimental values of solubility of organic compounds in water for a wide range of temperature values - a new experimental technique
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
J. M. P. Q. Delgado
(Autor)
FEUP
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M. Vázquez da Silva
(Autor)
FEUP
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Revista
Vol. 297-301
Páginas: 1244-1249
ISSN: 1012-0386
Indexação
Publicação em ISI Proceedings ISI Proceedings
INSPEC
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
CORDIS: Ciências Tecnológicas
Outras Informações
ID Authenticus: P-007-T60
Abstract (EN): This paper describes a simple experimental technique, easy to set-up in a laboratory, for the measurement of solute solubility in liquids (or gases). Experimental values of solubility were determined for the dissolution of benzoic acid in water and salicylic acid in water, at temperatures between 5ºC and 70ºC. The solubility experimental values obtained are in good agreement with the theoretical values of solubility and the empirical correlations presented in literature. The results show that it is possible to obtain good results for solubility values, using a simple and inexpensive experimental technique.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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