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Microbiological and rheological studies on Portuguese kefir grains

Título
Microbiological and rheological studies on Portuguese kefir grains
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1996
Autores
Pintado, ME
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
DaSilva, JAL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Fernandes, PB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Hogg, TA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 31
Páginas: 15-26
ISSN: 0950-5423
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-EV4
Abstract (EN): The native bacteria and yeasts present in Portuguese kefir grains stored under four distinct sets of environmental conditions have been isolated and identified on the basis of morphology and biochemical tests. The microbial population of the kefir grains as a whole has been characterized in terms of rates of biomass production and formation of lactic acid and ethanol. The rheological properties of the purified polysaccharide (kefiran) produced by the microflora of the grains and accumulated therein were studied in a low water activity solvent and as a component of a binary gel containing either kappa-carrageenan or xanthan gum.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
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