Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Impact of an innovative equipment to monitor and control salt usage during cooking at home on salt intake and blood pressure: Randomized controlled trial iMC SALT
Mapa das Instalações
Edifício Principal | Main Building Edifício Pós-Graduações | Post-Graduate Building

Impact of an innovative equipment to monitor and control salt usage during cooking at home on salt intake and blood pressure: Randomized controlled trial iMC SALT

Título
Impact of an innovative equipment to monitor and control salt usage during cooking at home on salt intake and blood pressure: Randomized controlled trial iMC SALT
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2022
Autores
Santos, T.
(Autor)
Outra
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Padrão, Patrícia
(Autor)
FCNAUP
Abreu S.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Esteves, S.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, L.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Norton, P.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, M.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ndrio, A.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Gonçalves, C.
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: NutrientsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 67
Página Final: 8
ISSN: 2072-6643
Editora: MDPI
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00V-XA1
Abstract (EN): (1) Background: Excessive salt consumption is associated with an increased risk of hypertension and cardiovascular disease, and it is essential to reduce it to the level recommended by the World Health Organization (<5 g/day). The main objective of this study is to verify the impact of an intervention, which used the Salt Control H equipment to reducing salt consumption; (2) Methods: The study was an 8-week randomized control trial with 114 workers from a public university. The intervention group (n = 57) used the equipment to monitor and control the use of salt during cooking (Salt Control H) at home for 8 weeks. The primary outcome was 24 h urinary sodium excretion as a proxy of salt intake. Secondary outcomes included changes in 24 h urinary potassium excretion, sodium to potassium ratio (Na:K), and blood pressure. (3) Results: There was a decrease in sodium intake after the intervention but with no statistical significance. When analyzing the results by sex and hypertension status, there was a reduction in sodium (¿1009 (¿1876 to ¿142), p = 0.025) and in Na:K ratio (¿0.9 (¿1.5 to ¿0.3), p = 0.007) in hypertensive men in the intervention group. (4) Conclusions: Interventions with dosage equipment can be valid approaches in individual salt reduction strategies, especially in hypertensive men.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Vitamin C-Sources, Physiological Role, Kinetics, Deficiency, Use, Toxicity, and Determination (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Dosedel, M; Jirkovsky, E; Macakova, K; Krcmova, LK; Javorska, L; Pourova, J; Mercolini, L; Fernando Remiao; Novakova, L; Mladenka, P
Unveiling the Immunomodulatory Potential of Phenolic Compounds in Food Allergies (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Simões, R; Ribeiro, AC; Dias, R; Victor de Freitas; Soares, S; Pérez Gregorio, R
Nutritional Status and Interventions for Patients with Cancer (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Borges, Nuno; Mendes, F; Martins, D
Microbiota Modulation in Patients with Metabolic Syndrome (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Araujo, R; Borges Canha, M; Pedro Pimentel-Nunes
Metabolic Effects of an Oral Glucose Tolerance Test Compared to the Mixed Meal Tolerance Tests: A Narrative Review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Lages, M; Barros, Renata; Moreira, Pedro; Guarino, MP

Ver todas (111)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Economia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-10-20 às 06:50:57 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias
SAMA2