Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Notícias > Sustainable Agrifood Production Seminars > Sustainable Agrifood Production Seminars
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

Sustainable Agrifood Production Seminars

The role of pH on control of Fusarium wilt on tomato



The role of pH on control of Fusarium wilt on tomato
Tânia R. Fernandes1, Melani Mariscal Gómez2, Antonio Serrano2, Antonio Di Pietro2
 
1 GreenUPorto – Research Centre on Sustainable Agrifood Production & DGAOT, Faculdade de Ciências da Universidade do Porto, Campus de Vairão, Rua da Agrária 747, 4485-646 Vairão, Portugal
2Departamento de Genetica, Universidad de Córdoba, 14071 Córdoba, Spain

pH is as a key player in the control of fungal pathogenicity. In the soilborne vascular wilt fungus Fusarium oxysporum, ambient pH acts as a master switch for regulation of a conserved MAPK cascade, essential for invasive growth and pathogenicity toward tomato roots. The molecular events underlying the pH response are currently unknown. We found that ambient pH modulates MAPK signaling by affecting intracellular pH (pHi) dynamics. Our results discover pHi as a new mechanism of signal transduction in fungi and reveal a complex interplay between signaling pathways and cellular functions in the regulation of MAPK signaling.

fusarium
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2022-07-18 I  Página gerada em: 2025-06-12 às 14:42:49 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias