Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Application of sequential injection analysis (SIA) to food analysis

Application of sequential injection analysis (SIA) to food analysis

Título
Application of sequential injection analysis (SIA) to food analysis
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2005
Autores
Perez Olmos, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Soto, JC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Zarate, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Araujo, AN
(Autor)
FFUP
Saraiva, MLMFS
(Autor)
FFUP
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 90 3
Páginas: 471-490
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-3JT
Resumo (PT): For effective control of food quality, a laboratory should be able to analyse a large number of samples in an accurate, reproducible and quick way. As sequential injection analysis (SIA) is becoming an important tool for the automation of chemical procedures, this paper presents an overview of the applications of this emergent methodology to food analysis. SIA systems developed to date offer good characteristics for routine use and the analytical methods proposed show adequate precision and accuracy. In addition, the results obtained are in good agreement with those furnished by the application of the reference methods. <br> <br> Keywords: Sequential injection analysis; On-line analysis; Food analysis <br> <a target="_blank" href="http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-4DCDCN0-9&_user=2460038&_coverDate=05%2F01%2F2005&_rdoc=18&_fmt=high&_orig=browse&_srch=doc-info(%23toc%235037%232005%23999099996%23523048%23FLA%23display%23Volume)&_cdi=5037&_sort=d&_docanchor=&_ct=19&_acct=C000057398&_version=1&_urlVersion=0&_userid=2460038&md5=5659b0bfa617928585c0aa4189f26b5c"> Texto integral </a> <br> <br>
Abstract (EN): For effective control of food quality, a laboratory should be able to analyse a large number of samples in an accurate, reproducible and quick way. As sequential injection analysis (SIA) is becoming an important tool for the automation of chemical procedures, this paper presents an overview of the applications of this emergent methodology to food analysis. SIA systems developed to date offer good characteristics for routine use and the analytical methods proposed show adequate precision and accuracy. In addition, the results obtained are in good agreement with those furnished by the application of the reference methods.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 20
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Polyphenols and Human Health: A Prospectus (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Francesco Visioli; Catalina A Alarcon De La Lastra; Cristina Andres Lacueva; Michael Aviram; Conceicao Calhau; Alfredo Cassano; Massimo D'Archivio; Ana Faria; Gaelle Fave; Vincenzo Fogliano; Rafael Llorach; Paola Vitaglione; Mario Zoratti; Marvin Edeas
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Food authentication by PCR-based methods (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Isabel Mafra; Isabel M P L V O Ferreira; Beatriz B P P Oliveira

Ver todas (108)

Da mesma revista

Vitamin D-fortified bread: Systematic review of fortification approaches and clinical studies (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Souza, SVS; Borges, Nuno; Vieira, EF
Plant derived and dietary phenolic antioxidants: Anticancer properties (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Roleira, FMF; Tavares da Silva, EJ; Varela, CL; Costa, SC; Silva, T; Garrido, J; Fernanda Borges
Encapsulation in food industry with emerging electrohydrodynamic techniques: Electrospinning and electrospraying - A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Sílvia Castro Coelho; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
Effect of gamma and electron beam irradiation on the physico-chemical and nutritional properties of mushrooms: A review (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Angela Fernandes; Amilcar L Antonio; Beatriz B P P Oliveira; Anabela Martins; Isabel C F R Ferreira
DETERMINATION OF FLUORIDE IN SPANISH VINEGARS (1992)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
GARCIA, C; Lapa, RAS; Lima, JLFC; PEREZOLMOS, R

Ver todas (346)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Reitoria da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-09 às 00:58:45 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias