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Cork, a Natural Choice to Wine?

Título
Cork, a Natural Choice to Wine?
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2022
Autores
Azevedo, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lopes, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
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Revista
Título: FoodsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Página Final: 2638
Editora: MDPI
Outras Informações
ID Authenticus: P-00X-6QC
Abstract (EN): This review presents the most recent data on the state-of-the-art of the main compounds present in cork, their interaction with wine, and the impact that natural stoppers may have on wines' physical-chemical and sensory properties. According to the recent scientific literature, the chemical composition of cork and the scientific relevance of the compounds extract from cork to wine over time are reviewed. Furthermore, the effect of cork compounds transfer into wines during post-bottling is also discussed, as well as their impact on the organoleptic (colour and taste) of wines. This knowledge is essential for the decision-making process undertaken by wine producers to select the stopper most suitable for their wines. In addition, sustainability is also a topic addressed since it is a natural product that generates some waste as well as the way in which this industry is adapting to the closure of the waste cycle.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 17
Documentos
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