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Proteolysis and biogenic amine formation in sterilized Edam-type curd slurry inoculated with probiotic strains

Título
Proteolysis and biogenic amine formation in sterilized Edam-type curd slurry inoculated with probiotic strains
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2015
Autores
Mohamed Abdel Hamid Rabie
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ali A. Abdel Galeel
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Francisco Xavier Malcata
(Autor)
FEUP
Revista
Nº de Série 0145-8892 Vol. 39 6
Páginas: 2297-2303
ISSN: 0145-8892
Editora: Wiley-Blackwell
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Publicação em Scopus Scopus
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
Resumo (PT):
Abstract (EN): Edam-type curd slurry inoculated with 1% Lactococcus lactis subsp. lactis KF147 as control and further added with Propionibacterium shermanii PS-4 + Bifidobacterium bifidum DSM 20082 (1:1), P. shermanii PS-4 + Lactobacil- lus acidophilus ATCC4356 or P. shermanii PS-4 + B. bifidum DSM 20082 + Lacto- bacillus acidophilus ATCC4356 (1:1:1), at a rate of 1%, were studied for their effect upon biogenic amine and proteolysis pattern during incubation at 30C for 21 days. Results showed no significant influence of any combination of probiotic microorganisms on total solids, salt and fat of Edam-type curd slurries, but some effect on pH and soluble nitrogen fractions; presence of P. shermanii + B. bifidum + Lactobacillus acidophilus led to the highest concentration (7.9%) of water-soluble nitrogen by the end of incubation. When inoculation included B. bifidum, a significant decrease in total biogenic amines (from 447 to 37 mg/ kgDW) was observed by 21 days – with histamine decreasing from 84 to 25 and tyramine from 359 to 6 mg/kgDW.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
Nome do Ficheiro Descrição Tamanho
2015_Rabie_JOURNAL_OF_FOOD_PROCESSING_AND_PRESERVATION_V2_Post-Print Post-Print version 393.09 KB
Existem documentos associados à publicação sem acesso permitido.
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