Go to:
Logótipo
Você está em: Start » Publications » View » Alimentação e Hipertensão Arterial em Portugal
Publication

Alimentação e Hipertensão Arterial em Portugal

Title
Alimentação e Hipertensão Arterial em Portugal
Type
Article in National Scientific Journal
Year
2014
Authors
Santos, Alejandro
(Author)
FCNAUP
View Personal Page You do not have permissions to view the institutional email. Search for Participant Publications View Authenticus page View ORCID page
Pereira, Carla
(Author)
Other
The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. The person does not belong to the institution. Without AUTHENTICUS Without ORCID
Journal
Scientific classification
FOS: Medical and Health sciences > Health sciences
CORDIS: Health sciences
Other information
Resumo (PT): É atualmente consensual que alterações no estilo de vida podem reduzir a pressão arterial, nomeadamente a restrição salina na dieta, o consumo moderado de bebidas alcoólicas, o maior consumo de dietas ricas em hortofrutícolas, a manutenção do peso corporal entre outros. Com base nos dados disponíveis da prevalência da hipertensão arterial, sobrecarga ponderal e obesidade, consumo de álcool, gestão de sal e disponibilidades alimentares em Portugal, conclui-se pela necessidade de implementar medidas de âmbito populacional para o controlo da pressão arterial.
Language: Portuguese
Type (Professor's evaluation): Scientific
Contact: alejandrosantos@fcna.up.pt
License type: Click to view license CC BY-NC
Documents
File name Description Size
Artigo RFR AS 2014 295.94 KB
Related Publications
Recommend this page Top
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Medicina da Universidade do Porto  I Terms and Conditions  I Acessibility  I Index A-Z  I Guest Book
Page created on: 2024-11-09 at 07:59:46
Acceptable Use Policy | Data Protection Policy | Complaint Portal | Política de Captação e Difusão da Imagem Pessoal em Suporte Digital