Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Activity of essential oils from Mediterranean Lamiaceae species against food spoilage yeasts

Activity of essential oils from Mediterranean Lamiaceae species against food spoilage yeasts

Título
Activity of essential oils from Mediterranean Lamiaceae species against food spoilage yeasts
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Araujo, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Sousa, MJ
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, MF
(Autor)
Outra
Leao, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 66
Páginas: 625-632
ISSN: 0362-028X
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-H7B
Abstract (EN): The essential oils from aerial parts of Melissa officinalis, Lavandula angustifolia, Salvia officinalis, and Mentha piperita were analyzed by gas chromatography and gas chromatography-mass spectrometry. Their antimicrobial activities were evaluated against five food spoilage yeasts, Torulaspora delbrueckii, Zygosaccharomyces bailii, Pichia membranifaciens, Dekkera anomala, and Yarrowia lipolytica. Saccharomyces cerevisiae was also used as a reference. The oils were preliminarily screened by a disc diffusion technique, with the most active being the oil from M. officinalis. MICs were determined by the broth dilution method, and the main components of the oils were also tested by this method. The essential oil of M. officinalis at 500 mug/ml completely inhibited the growth of all yeast species. The main component of the oil of M. officinalis is citral (neral plus geranial) (58.3%); which showed a marked fungitoxic effect, contributing to its high activity.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Biogenic amines in Portuguese traditional foods and wines (2006)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Isabel M P L V O Ferreira; Olivia Pinho
Staphylococci among Wild European Rabbits from the Azores: A Potential Zoonotic Issue? (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sousa, M; Silva, V; Silva, A; Silva, N; Ribeiro, J; Tejedor Junco, MT; Capita, R; Chenouf, NS; Alonso Calleja, C; Rodrigues, TM; Leitao, M; David Goncalves; Canica, M; Torres, C; Igrejas, G; Poeta, P
On the microbiological profile of traditional portuguese sourdough (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rocha, JM; F. Xavier Malcata

Ver todas (19)

Recomendar Página Voltar ao Topo