Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease

The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease

Título
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
Ana Faria
(Autor)
FCUP
Conceicao Calhau
(Autor)
FMUP
Revista
Vol. 51 7
Páginas: 626-634
ISSN: 1040-8398
Editora: Taylor & Francis
Indexação
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Pubmed / Medline
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
CORDIS: Ciências da Saúde > Ciências farmacológicas
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-YA2
Abstract (EN): The aim of the present review is to discuss the cumulative evidence that suggests that pomegranate consumption possesses a diverse array of biological actions and may be helpful in the prevention of some inflammatory-mediated diseases including cancer. The pomegranate fruit can be divided into at least three parts-seeds, peel, and juice. All these components have been studied for their antioxidant properties in a chemoprevention approach. Pomegranate exerts antiproliferative, anti-invasive, and antimetastatic effects, induces apoptosis through modulation of Bcl-2 proteins, increases p21 and p27, and downregulates cyclin-cdk network. In addition, pomegranate inhibits the activation of inflammatory pathways including, but not limited to, the NF kappa-B pathway. Anti-cancer effects with the most impressive data have been demonstrated so far in prostate cancer.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: anafaria@med.up.pt
Notas: <a href="http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&KeyUT=000293839700004 ">Indexado na Web of Science</a> Epub 2011 Mai 06
Nº de páginas: 9
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Persistent Organic Pollutants (POPs) levels in human visceral and subcutaneous adipose tissue in an obese Portuguese population - biological implications (2012)
Poster em Conferência Nacional
Sa, Carla; Pestana, Diogo; Fernandes, Virgínia; Faria, Gil; Teixeira, Diana; Faria, Ana; Meireles, Manuela; Cunha, Ana; Moreira, Edgar; Santos, Bruno; Martins, Sónia; Monteiro, Rosário; Domingues, Valentina; Delerue-Matos, Cristina; Calhau, Conceição
Modulation of VEGFR2, pERK, pAKT and Ang2-Tie2 pathways by 8-prenylnaringenin (2013)
Poster em Conferência Nacional
Guerra, Ana; Faria, Ana; Calhau, Conceição; Soares, Raquel; Negrão, Rita
Glucose uptake in human blood-brain barrier: hormonal anda diet modulation (2013)
Poster em Conferência Nacional
Meireles, Manuela; Faria, Ana; Pestana, Diogo; Monteiro, Rosário; Buelga, Celestino; Manzano, Susana; Dueñas, Montserrat; Freitas, Victor; Mateus, Nuno; Calhau, Conceição
Can whole blueberries improve Metabolic Dysfunction? (2013)
Poster em Conferência Nacional
Norberto, Sónia; Meireles, Manuela; Marques, Cláudia; Guardão, Luísa; Silva, Sara; Pintado, Manuela; Faria, Ana; Calhau, Conceição
Biological implications of persistente organic pollutants (POPs) in visceral and subcutaneous adipose tissue of obese portuguese individuals – depot diferences and putative influence in weight loss (2013)
Poster em Conferência Nacional
Pestana, Diogo; Teixeira, Diana; Faria, Gil; Sa, Carla; Fernandes, Virgínia; Faria, Ana; Meireles, Manuela; Norberto, Sónia; Sá, Luísa; Santos, Ana; Guimarães, João; Monteiro, Rosário; Domingues, Valentina; Matos, Cristina; Calhau, Conceição

Ver todas (75)

Das mesmas áreas científicas

Norharman and harman in instant coffee and coffee substitutes (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rita C Alves; Eulalia Mendes; Beatriz P P Oliveira; Susana Casal
Chemical composition of wild edible mushrooms and antioxidant properties of their water soluble polysaccharidic and ethanolic fractions (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Josiana A Vaz; Lillian Barros; Anabela Martins; Celestino Santos Buelga; Helena Vasconcelos, MH; Isabel C F R Ferreira

Da mesma revista

4-hydroxy-2-alkenals in foods: a review on risk assessment, analytical methods, formation, occurrence, mitigation and future challenges (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Albuquerque, TG; Costa, HS; Beatriz B P P Oliveira
Sensorial properties of red wine polyphenols: Astringency and bitterness (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Susana Soares; Brandao, E; Nuno Mateus; Victor de Freitas
Recent advances in extracting phenolic compounds from food and their use in disease prevention and as cosmetics (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Dias, R; Oliveira, H; Iva Fernandes; Simal Gandara, J; Perez Gregorio, R
Potential efficacy of processing technologies for mitigating crustacean allergenicity (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Khan, MU; Ahmed, I; Lin, H; Li, ZX; Joana Costa; Mafra, I; Chen, Y; Wu, YN
Polyphenols and Human Health: A Prospectus (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Francesco Visioli; Catalina A Alarcon De La Lastra; Cristina Andres Lacueva; Michael Aviram; Conceicao Calhau; Alfredo Cassano; Massimo D'Archivio; Ana Faria; Gaelle Fave; Vincenzo Fogliano; Rafael Llorach; Paola Vitaglione; Mario Zoratti; Marvin Edeas

Ver todas (26)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-03 às 05:59:17 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias