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Monitoring genetically modified soybean along the industrial soybean oil extraction and refining processes by polymerase chain reaction techniques

Título
Monitoring genetically modified soybean along the industrial soybean oil extraction and refining processes by polymerase chain reaction techniques
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
Joana Costa
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana S Amaral
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Oliveira, MBPP
(Autor)
FFUP
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Revista
Vol. 43 6
Páginas: 301-306
ISSN: 0963-9969
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-AZ6
Abstract (EN): In the present work, the extraction and detection of DNA along a complete industrial soybean oil processing chain was described to monitor the presence of Roundup Ready(R) (RR) soybean. The analysed samples comprised all the steps prior to industrial oil extraction, namely, raw, cracked, laminated and expanded seeds, and the defatted flour as a sub-product. The samples collected at the refining unit included the crude oil, degummed/neutralised, washed, bleached and deodorised oil, as final product. The amplification of soybean lectin gene by end-point polymerase chain reaction (PCR) was successfully achieved in all the steps of extraction and refining processes, until the fully refined soybean oil. The amplification of RR soybean by PCR assays using event-specific primers was also achieved for all the extraction and refining steps, except for the intermediate steps of refining (neutralisation, washing and bleaching) possibly due to sample instability. The real-time PCR assays using specific probes confirmed all the results and proved that it is possible to detect and quantify genetically modified organisms in the fully refined soybean oil. To our knowledge, this has never been reported before and represents an important accomplishment regarding the traceability of genetically modified organisms in refined oils.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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