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Phase equilibria and mechanical properties of gel-like water-gelatin-locust bean gum systems

Título
Phase equilibria and mechanical properties of gel-like water-gelatin-locust bean gum systems
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
M. M. Alves
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Yu. A. Antonov
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Maria do Pilar Gonçalves
(Autor)
FEUP
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Revista
Vol. 27 1
Páginas: 41-47
ISSN: 0141-8130
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-0JH
Resumo (PT):
Abstract (EN): The establishment of phase equilibrium in aqueous gelatin-locust bean gum (LBG) systems in the process of cooling from 313 to 291 K in specific conditions, passes ahead of the gelation process. This allows the suggestion that macrostructure and mechanical properties of the system can be predicted on the basis of knowledge of its phase diagram, obtained for the liquid gelatin-LBG systems comprising gelatin molecular aggregates. Textural and rheological analysis of gel-like gelatin-LBG systems demonstrate the effect of two factors determining their mechanical properties and acting opposite each other when the concentration of LBG in the system increases: concentration of gelatin by LBG in the process of phase separation, and decrease in the density of the gel network. Copyright (C) 2000 Elsevier Science B.V.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
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