Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Rationalizing Protein Crystallization Screenings through Water Equilibration Theory and Protein Solubility Data
Mapa das Instalações
Edifício Principal | Main Building Edifício Pós-Graduações | Post-Graduate Building

Rationalizing Protein Crystallization Screenings through Water Equilibration Theory and Protein Solubility Data

Título
Rationalizing Protein Crystallization Screenings through Water Equilibration Theory and Protein Solubility Data
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Martins, PM
(Autor)
FEUP
Pessoa, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Sarkany, Z
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Rocha, F
(Autor)
FEUP
Damas, AM
(Autor)
ICBAS
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 8 12
Páginas: 4233-4243
ISSN: 1528-7483
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia dos materiais
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Engenharia > Engenharia química
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-TD4
Abstract (EN): This work combined water equilibration fundamentals of vapor diffusion crystallization techniques with protein solubility data in order to obtain the variation of protein supersaturation throughout the protein crystallization assays. Once the supersaturation build up profiles (SBUPs) are known, the wide screening space of crystallization conditions is reduced to the key variable for crystal formation and growth, which is supersaturation and its variation with time. Our previous water equilibration model was expanded to include the case of drop evaporation at constant contact area during the hanging drop method. Crystallization experiments of lysozyme were performed under different experimental conditions and the results were interpreted according to the respective SBPUs. In particular, the number and size of the crystals were evaluated at the moment of the SBUP that corresponded to their formation. Following this methodology, two nucleation behaviors were identified depending on the supersaturation levels at which crystal formation occurs. These behaviors, which are believed to be closely linked with the diffracting properties of the crystals, are dictated not only by classic thermodynamic and kinetic factors affecting crystallization and water equilibration, but also by phenomena related to the drop preparation procedures.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 11
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Water-based poly(urethane-urea) dispersions — meeting the European Union legislation (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Isabel P. Fernandes; Mário Rui P. F. N. Costa; Maria José Ferreira; Maria Filomena Barreiro
Unsteady-state transfer of impurities during crystal growth of sucrose in sugarcane solutions (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Martins, PM; Ferreira, A; Polanco, S; Rocha, F; Damas, AM; Rein, P
The influence of impurities on the crystal growth kinetics according to a competitive adsorption model (2006)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pedro M Martins; Fernando A Rocha; Peter Rein
Separation Region and Strategies for Proteins Separation by Salt Gradient Ion-Exchange SMB (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ping Li; Jianguo Yu; Guohua Xiu ; Alírio E. Rodrigues
Roughness effect on the overall growth rate of sucrose crystals (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferreira, A; Faria, N; Rocha, F

Ver todas (9)

Da mesma revista

Use of Gold Nanoparticles as Additives in Protein Crystallization (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Diana Ribeiro; Alina Kulakova; Pedro Quaresma; Eulalia Pereira; Cecilia Bonifacio; Maria Joao Romao; Ricardo Franco; Ana Luisa Carvalho
Toward the construction of 3D dipeptide-metal frameworks (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Seyedali Emami; Adélio Mendes; Luís Gales ; Filipe A. Almeida Paz
The influence of impurities on the crystal growth kinetics according to a competitive adsorption model (2006)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pedro M Martins; Fernando A Rocha; Peter Rein
The Finding of Nondissolving Lysozyme Crystals and Its Significance for the Study of Hard-to-Crystallize Biological Macromolecules (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Cecília Ferreira; Fernando A. Rocha; Ana M. Damas; Pedro M. Martins
Shear-Induced Crystallization and Rheological Analysis of a Therapeutic Protein (2022)
Artigo em Revista Científica Internacional
João Campos; Joana Ferreira; João Carneiro

Ver todas (11)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Economia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-10-19 às 21:29:56 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias
SAMA2