Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Unveiling the Immunomodulatory Potential of Phenolic Compounds in Food Allergies

Unveiling the Immunomodulatory Potential of Phenolic Compounds in Food Allergies

Título
Unveiling the Immunomodulatory Potential of Phenolic Compounds in Food Allergies
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2024
Autores
Simões, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ribeiro, AC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Dias, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Soares, S
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pérez Gregorio, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: NutrientsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 16 1709
Página Final: 551
ISSN: 2072-6643
Editora: MDPI
Indexação
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-010-2CH
Abstract (EN): Food allergies are becoming ever more prevalent around the world. This pathology is characterized by the breakdown of oral tolerance to ingested food allergens, resulting in allergic reactions in subsequent exposures. Due to the possible severity of the symptoms associated with this pathology, new approaches to prevent it and reduce associated symptoms are of utmost importance. In this framework, dietary phenolic compounds appear as a tool with a not fully explored potential. Some phenolic compounds have been pointed to with the ability to modulate food allergies and possibly reduce their symptoms. These compounds can modulate food allergies through many different mechanisms, such as altering the bioaccessibility and bioavailability of potentially immunogenic peptides, by modulating the human immune system and by modulating the composition of the human microbiome that resides in the oral cavity and the gastrointestinal tract. This review deepens the state-of-the-art of the modulation of these mechanisms by phenolic compounds. While this review shows clear evidence that dietary supplementation with foods rich in phenolic compounds might constitute a new approach to the management of food allergies, it also highlights the need for further research to delve into the mechanisms of action of these compounds and decipher systematic structure/activity relationships. © 2024 by the authors.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Vitamin C-Sources, Physiological Role, Kinetics, Deficiency, Use, Toxicity, and Determination (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Dosedel, M; Jirkovsky, E; Macakova, K; Krcmova, LK; Javorska, L; Pourova, J; Mercolini, L; Fernando Remiao; Novakova, L; Mladenka, P
Nutritional Status and Interventions for Patients with Cancer (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Borges, Nuno; Mendes, F; Martins, D
Microbiota Modulation in Patients with Metabolic Syndrome (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Araujo, R; Borges Canha, M; Pedro Pimentel-Nunes
Metabolic Effects of an Oral Glucose Tolerance Test Compared to the Mixed Meal Tolerance Tests: A Narrative Review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Lages, M; Barros, Renata; Moreira, Pedro; Guarino, MP

Ver todas (113)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-09 às 05:07:42 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias