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Physicochemical and sensory evaluation of 'Rocha' pear following controlled atmosphere storage

Título
Physicochemical and sensory evaluation of 'Rocha' pear following controlled atmosphere storage
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Galvis Sanchez, AC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Fonseca, SC
(Autor)
Outra
Morais, AMMB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 68
Páginas: 318-327
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-K0E
Abstract (EN): The effects of several processing factors (storage time, time in the open air at room temperature, and overhead concentrations of O-2 and CO2) on color, firmness, polyphenol oxidase (PPO) activity, and sensory attributes of pears (cv. Rocha) grown in 2 locations were studied using a multiple linear regression model. Backward elimination (F greater than or equal to 0.005) was used to assess the significant factors. Extended storage time, long-time exposure at room temperature, and high O-2 concentration played major roles on color changes assessed instrumentally and further confirmed by a sensory panel. Firmness was strongly affected by storage time and by time in the open air at room temperature. Finally, PPO activity was dependent on the growing location.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
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