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Production of polysaccharide by Rahnella aquatilis with whey feedstock

Título
Production of polysaccharide by Rahnella aquatilis with whey feedstock
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1999
Autores
Pintado, ME
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Pintado, AIE
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 64
Páginas: 348-352
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-50E
Abstract (EN): The rates were monitored on biomass increase, polysaccharide production and viscosity development of whey broth and a control synthetic broth during fermentation by Rahnella aquatilis and organic acids, lactose, peptides and free amino acids were measured, Growth curves were similar and characterized by maximum specific growth rates of 0.61 h(-1) for whey and 0.63 h(-1) for synthetic medium. The yields of polysaccharide were 0.59 g/g(lactose) for the synthetic medium and 0.56 for whey, Small peptides (<4,000 Da) and most free amino acids in both fermentation media were consumed within 24 h.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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