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1,3-Dimethoxybenzene, a newly identified component of port wine

Título
1,3-Dimethoxybenzene, a newly identified component of port wine
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2002
Autores
Rogerson, FSS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Azevedo, Z
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fortunato, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
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Revista
Vol. 82 1
Páginas: 1287-1292
ISSN: 0022-5142
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-N6S
Abstract (EN): 1,3-Dimethoxybenzene was identified by GC-O, GC-MS and Kovats indices (polar Supel-cowax, 1709; non-polar Rtx-5MS, 1158) as a new volatile component of port wine. Sensory evaluation described this compound as having a sweet medicinal odour with hazelnut, resinous and woody notes. Respective threshold limits in model wine and port wine were 21 and 47 mug l(-1). Quantitative analysis by GC-MS, using a selected characteristic ion (m/z 138), indicated that young port wines from the 1998 vintage contained up to 3 mug l(-1) whereas ports from the 1999 vintage contained up to 20 mug l(-1). (C) 2002 Society of Chemical Industry.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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