Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Hazelnut Allergens: Molecular Characterization, Detection, and Clinical Relevance

Hazelnut Allergens: Molecular Characterization, Detection, and Clinical Relevance

Título
Hazelnut Allergens: Molecular Characterization, Detection, and Clinical Relevance
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Costa, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Mafra, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carrapatoso, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 56
Páginas: 2579-2605
ISSN: 1040-8398
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-VKR
Abstract (EN): In last few years, special attention has been given to food-induced allergies, in which hazelnut allergy is highlighted. Hazelnut is one of the most commonly consumed tree nuts, being largely used by the food industry in a variety of processed foods. It has been regarded as a food with potential health benefits, but also as a source of allergens capable of inducing mild to severe allergic reactions in sensitized individuals. Considering the great number of reports addressing hazelnut allergens, with an estimated increasing trend, this review intends to assemble all the relevant information available so far on the following main issues: prevalence of tree nut allergy, clinical threshold levels, molecular characterization of hazelnut allergens (Cor a 1, Cor a 2, Cor a 8, Cor a 9, Cor a 10, Cor a 11, Cor a 12, Cor a 14, and Cor a TLP) and their clinical relevance, and methodologies for detection of hazelnut allergens in foods. A comprehensive overview of the current data about the molecular characterization of hazelnut allergens is presented, relating to biochemical classification and biological function with clinical importance. Recent advances in hazelnut allergen detection methodologies are summarized and compared, including all the novel protein-based and DNA-based approaches.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 27
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

4-hydroxy-2-alkenals in foods: a review on risk assessment, analytical methods, formation, occurrence, mitigation and future challenges (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Albuquerque, TG; Costa, HS; Beatriz B P P Oliveira
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Sensorial properties of red wine polyphenols: Astringency and bitterness (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Susana Soares; Brandao, E; Nuno Mateus; Victor de Freitas
Recent advances in extracting phenolic compounds from food and their use in disease prevention and as cosmetics (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Dias, R; Oliveira, H; Iva Fernandes; Simal Gandara, J; Perez Gregorio, R
Potential efficacy of processing technologies for mitigating crustacean allergenicity (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Khan, MU; Ahmed, I; Lin, H; Li, ZX; Joana Costa; Mafra, I; Chen, Y; Wu, YN

Ver todas (26)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-08 às 22:16:44 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias