Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Moderate Alcoholic Beer Consumption: The Effects on the Lipid Profile and Insulin Sensitivity of Adult Men

Moderate Alcoholic Beer Consumption: The Effects on the Lipid Profile and Insulin Sensitivity of Adult Men

Título
Moderate Alcoholic Beer Consumption: The Effects on the Lipid Profile and Insulin Sensitivity of Adult Men
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Nogueira, LC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
do Rio, RF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lollo, PCB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreira, Isabel
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 82
Páginas: 1720-1725
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-00N-KHP
Abstract (EN): Beer is the most consumed alcoholic beverage in the world. The purpose was to compare the effects of consuming alcoholic beer (AB) and nonalcoholic beer (NAB) on the biochemical blood parameters. Two beers were produced under known and controlled conditions from the same raw material, NAB (0.6%, v/v) and AB with the addition of 6% grain alcohol. Fifteen healthy adult men (aged 20 to 57 y) underwent 3 treatments (30 d per treatment). In Treatment 1 (Baseline), they followed their usual diet without drinking any alcoholic beverage; in Treatment 2, they added the daily consumption of 330 mL NAB; and in Treatment 3, they added the daily consumption of 330 mL AB. It was found that the use of AB for 30 d (16 g alcohol/d) reduced the blood insulin and fasting glucose, reducing insulin resistance. These data suggest that the daily intake of 330 mL AB could statistically change the lipid profile and insulin sensitivity of adult men. The volunteers were healthy before and remained so after the intervention, with no change in their clinical status.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Technological Optimization of Manufacture of Probiotic Whey Cheese Matrices (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Madureira, AR; Brandao, T; Gomes, AM; Pintado, ME; F. Xavier Malcata
Simultaneous determination of ketoacids and dicarbonyl compounds, key Maillard intermediates on the generation of aged wine aroma (2007)
Artigo em Revista Científica Internacional
Da Silva Ferrreira, AC; Reis, S; Rodrigues, C; Oliveira, C; De Pinho, PG
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF HIGH-METHOXYL PECTIN AND LOCUST BEAN GUM SOLUTIONS IN STEADY SHEAR (1992)
Artigo em Revista Científica Internacional
DASILVA, JAL; Maria do Pilar Gonçalves; RAO, MA

Ver todas (31)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-09 às 08:59:41 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias