Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Postharvest quality changes in fresh-cut watercress stored under conventional and inert gas-enriched modified atmosphere packaging

Postharvest quality changes in fresh-cut watercress stored under conventional and inert gas-enriched modified atmosphere packaging

Título
Postharvest quality changes in fresh-cut watercress stored under conventional and inert gas-enriched modified atmosphere packaging
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Pinela, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barreira, JCM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barros, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Antonio, AL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carvalho, AM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, MBPP
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, ICFR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 112
Páginas: 55-63
ISSN: 0925-5214
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00G-SCN
Abstract (EN): The effect of modified atmosphere packaging (MAP) on the postharvest quality of fresh-cut watercress (Nasturtium officinale R. Br.) stored at 4 degrees C for 7 d was studied. A portion of watercress was immediately analyzed (non-stored control) and the remaining fresh material was stored packaged under atmospheres enriched with N-2, Ar, air, or vacuum. The analyzed parameters included color, total soluble solids, pH, macronutrients, the individual profiles of sugars, organic acids, tocopherols and fatty acids, and total phenolics and flavonoids. Furthermore, four in vitro assays were performed to evaluate the antioxidant activity. After assessing the effect on individual quality parameters, it was possible to conclude that air was the less efficient atmosphere in preserving quality attributes of the non-stored control samples during cold storage. In turn, Ar-enriched MAP was the most suitable choice to preserve the overall postharvest quality. The present study also highlighted the nutritional and antioxidant properties of watercress, as well as the interest of its inclusion in human diets.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Suitability of gamma irradiation for preserving fresh-cut watercress quality during cold storage (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pinela, J; Barreira, JCM; Barros, L; Verde, SC; Antonio, AL; Carvalho, AM; Beatriz B P P Oliveira; Ferreira, ICFR
Modified atmosphere packaging and post-packaging irradiation of Rumex induratus leaves: a comparative study of postharvest quality changes (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pinela, J; Barreira, JCM; Barros, L; Verde, SC; Antonio, AL; Beatriz B P P Oliveira; Carvalho, AM; Ferreira, ICFR

Da mesma revista

Transcriptional and biochemical regulation of internal browning disorder in 'Rocha' pear as affected by O-2 and CO2 concentrations (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Deuchande, T; Carvalho, SMP; Gine Bordonaba, J; Vasconcelos, MW; Larrigaudiere, C
Postharvest water relations in cut rose cultivars with contrasting sensitivity to high relative air humidity during growth (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Dimitrios Fanourakis; Susana M P Carvalho; Domingos P F Almeida; Olaf van Kooten; Wouter G van Doorn; Ep Heuvelink
Hydrogen ion concentration affects quality retention and modifies the effect of calcium additives on fresh-cut 'Rocha' pear (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
M.H. Gomes; J.F. Fundo; S. Santos; A.L. Amaro; Domingos Almeida
Effects of gamma irradiation on physical parameters of Lactarius deliciosus wild edible mushrooms (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Angela Fernandes; Amilcar L Antonio; Joao C M Barreira; Beatriz B P P Oliveira; Anabela Martins; Isabel C F R Ferreira

Ver todas (7)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Arquitectura da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-10-05 às 04:05:27 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias