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A GC-MS method for quantitation of histamine and other biogenic amines in beer

Título
A GC-MS method for quantitation of histamine and other biogenic amines in beer
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2001
Autores
Judas, IC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, MB
(Autor)
FFUP
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Ferreira, IMPLVO
(Autor)
FFUP
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Ferreira, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: ChromatographiaImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 53
Páginas: S327-S331
ISSN: 0009-5893
Editora: Springer Nature
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-WWE
Abstract (EN): A GC-MS method has been developed for simultaneous measurement of the concentrations of 22 volatile and non-volatile biogenic amines (methylamine, dimethylamine, ethylamine, diethylamine, propylamine, isopropylamine, butylamine, isobutylamine, amylamine, isoamylamine, 2-methylbutylamine, hexylamine, pyrrolidine, piperidine, morpholine, 1,3-diaminopropane, putrescine, cadaverine, 1,6-diaminohexane, beta -phenylethylamine, tyramine, and histamine) in alcoholic beverages. The method was based on a previously reported two-phase derivatization procedure with isobutyl chloroformate, which reacted quantitatively with all the amines in 10 min. After eliminating excess reagent, by treatment with alkaline methanol or by evaporation (tyramine and histamine determination), the derivatized extracts were analyzed by GC-MS with single-ion monitoring (SIM). Quantitation of amines was achieved by use of a set of eight different internal standards, including five deuterated isotopic analogs. The method has excellent analytical characteristics. It has been used to assay the concentrations of these biogenic amines in thirteen samples of commercially available beers. Eleven biogenic amines were found in all the samples; putrescine (maximum 6.9 mg L-1) and tyramine (maximum 1.7 mg L-1) were the most abundant. Histamine was found in all samples at very low levels (maximum 147 mug L-1).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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