Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Characteristics, Occurrence, Detection and Detoxification of Aflatoxins in Foods and Feeds

Characteristics, Occurrence, Detection and Detoxification of Aflatoxins in Foods and Feeds

Título
Characteristics, Occurrence, Detection and Detoxification of Aflatoxins in Foods and Feeds
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Nazhand, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Durazzo, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lucarini, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Souto, EB
(Autor)
Outra
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Santini, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: FoodsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 9
Página Final: 644
Editora: MDPI
Indexação
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00S-4V3
Abstract (EN): Mycotoxin contamination continues to be a food safety concern globally, with the most toxic being aflatoxins. On-farm aflatoxins, during food transit or storage, directly or indirectly result in the contamination of foods, which affects the liver, immune system and reproduction after infiltration into human beings and animals. There are numerous reports on aflatoxins focusing on achieving appropriate methods for quantification, precise detection and control in order to ensure consumer safety. In 2012, the International Agency for Research on Cancer (IARC) classified aflatoxins B1, B2, G1, G2, M1 and M2 as group 1 carcinogenic substances, which are a global human health concern. Consequently, this review article addresses aflatoxin chemical properties and biosynthetic processes; aflatoxin contamination in foods and feeds; health effects in human beings and animals due to aflatoxin exposure, as well as aflatoxin detection and detoxification methods.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 26
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Astragalus (Astragalus membranaceus Bunge): botanical, geographical, and historical aspects to pharmaceutical components and beneficial role (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Durazzo, A; Nazhand, A; Lucarini, M; Silva, AM; Souto, SB; Guerra, F; Severino, P; Zaccardelli, M; Souto, EB; Santini, A
An Updated Overview on Nanonutraceuticals: Focus on Nanoprebiotics and Nanoprobiotics (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Durazzo, A; Nazhand, A; Lucarini, M; Atanasov, AG; Souto, EB; Novellino, E; Capasso, R; Santini, A
Vitex agnus-castusL.: Main Features and Nutraceutical Perspectives (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Souto, EB; Durazzo, A; Nazhand, A; Lucarini, M; Zaccardelli, M; Souto, SB; Silva, AM; Severino, P; Novellino, E; Santini, A
The Nutraceutical Value of Carnitine and Its Use in Dietary Supplements (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Durazzo, A; Lucarini, M; Nazhand, A; Souto, SB; Silva, AM; Severino, P; Souto, EB; Santini, A
Rhodiola rosea: main features and its beneficial properties (2022)
Artigo em Revista Científica Internacional
Durazzo, A; Lucarini, M; Nazhand, A; Coelho, AG; Souto, EB; Arcanjo, DDR; Santini, A

Ver todas (7)

Da mesma revista

Trace Elements as Contaminants and Nutrients (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Couto, C; Pinto, E; Agostinho Almeida
The Role of Local Seasonal Foods in Enhancing Sustainable Food Consumption: A Systematic Literature Review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Vargas, AM; de Moura, AP; Deliza, R; Cunha, LM
The Motivations for Consumption of Edible Insects: A Systematic Review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Florenca, SG; Guine, RPF; Goncalves, FJA; Barroca, MJ; Ferreira, M; Costa, CA; Correia, PMR; Cardoso, AP; Campos, S; Anjos, O; Cunha, LM
The Impact of Different Closures on the Flavor Composition of Wines during Bottle Aging (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Furtado, I; Lopes, P; Oliveira, AS; Amaro, F; Maria de Lourdes Bastos; Cabral, M; de Pinho, PG; Pinto, J

Ver todas (100)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-09-06 às 12:06:43 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias