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Influence of cold thermal environment on packing workers from the frozen food processing industry

Título
Influence of cold thermal environment on packing workers from the frozen food processing industry
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2017
Autores
Zlatar, T
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barkokébas, B
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Martins, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Margarida Brito
(Autor)
FCUP
Torres Costa, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vaz, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
João Santos Baptista
(Autor)
FEUP
Indexação
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Classificação Científica
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Tecnologia > Tecnologia da segurança
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias ; Ciências médicas e da saúde > Outras ciências médicas
Outras Informações
ID Authenticus: P-00N-9ES
Abstract (EN): In the fresh food industry the working activities are conducted in environmental temperatures from 0°C to 10°C, while in the frozen food industry usually are at temperatures below ¿20°C which influences the variations in core and skin body temperatures and affects the working performance, health and safety of the employees. The aim of this work is to contribute with a study on the influence of cold thermal environment on core and skin body temperatures in packing workers from the frozen food industry. By using the core body pill sensor and 8 skin temperature sensors a study was conducted on 4 workers during 11 days. The lowest recorded temperature was for hand 14.09°C, mean skin temperature had variations of 1.10 to 3.20°C along the working period and the mean body temperature on two occasions decreased below 35°C. The core temperature was found to increase. The mean body temperature showed small changes along the time. © 2017 Taylor & Francis Group, London.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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