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Microwave-assisted extraction in goji berries: effect on composition and bioactivity, evaluated through conventional and nonconventional methodologies

Título
Microwave-assisted extraction in goji berries: effect on composition and bioactivity, evaluated through conventional and nonconventional methodologies
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2016
Autores
Carvalho, AP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Mendes, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Moreira, MM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cruz, D
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Magalhaes, JMCS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Barroso, MF
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ramalhosa, MJ
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Duarte, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Gomes, AM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Matos, CD
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 51
Páginas: 1401-1408
ISSN: 0950-5423
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-00K-MTR
Abstract (EN): This study aimed to evaluate the effect of microwave-assisted extraction (MAE) parameters on the composition and bioactivity of goji (Lycium barbarum) extracts. Extracts were obtained under a central composite design combination of experimental conditions, and characterised through HPLC-DAD; their bioactive capacity was ascertained for antimicrobial and antioxidant capacity, the later by spectrophotometric [2,2-azinobis (3- ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid) diammonium salt-radical scavenging activity assay -413-748 mg ascorbic acid equivalents/100 g DW and oxygen radical absorbance capacity -1901-2292 mg trolox equivalents/100 g DW] and electrochemical (DNA-based sensor -3571-6602 mg ascorbic acid/100 g DW) methods. The quantitative profile of phenolic compounds was strongly dependent on MAE conditions. Significant correlations were found between the presence of several flavonoids and solvent composition, as well as between phenolic acids with methoxy group and the response to DNA-based sensor. Results may improve targeted extractions for specific compounds, leading to the achievement of extracts richer in antioxidant capacity, as well as in the tailoring of the biosensor response sensitivity to the composition of the extracts under analysis.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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