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BIS(2-HYDROXYETHYL) DISULFIDE, A NEW SULFUR COMPOUND FOUND IN WINE - ITS INFLUENCE IN WINE AROMA

Título
BIS(2-HYDROXYETHYL) DISULFIDE, A NEW SULFUR COMPOUND FOUND IN WINE - ITS INFLUENCE IN WINE AROMA
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1995
Autores
BELOQUI, AA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
BERTRAND, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 46
Páginas: 84-87
ISSN: 0002-9254
Outras Informações
ID Authenticus: P-005-6CW
Abstract (EN): A sulfur compound not yet studied in alcoholic beverages was found in some wines. It has been revealed in ethyl acetate extracts of wine analyzed by GC/FPD. Its identification was made by its retention time and by GC/ MS. The compound itself has no specific odor, but is a precursor of a very unpleasant poultry-like aroma, 2-mercaptoethanol. The analysis of several hundred wines coming from France, Portugal, and Spain, showed that the bis(2-hydroxyethyl) disulfide content may reach 3500 mu g/L, particularly in the case of wines from Vitis labrusca or its hybrids. More than 5% of the wines analyzed contained more than 200 mu g/L.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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