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Processing of Salted Cod (Gadus spp.): A Review

Título
Processing of Salted Cod (Gadus spp.): A Review
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
oliveira, h
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
pedro, s
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
costa, r
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 11
Páginas: 546-564
ISSN: 1541-4337
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-455
Abstract (EN): The main objective of this review is to summarize the present state of knowledge of different ways of processing cod, giving emphasis to salting, drying, and desalting steps. As an introduction, a description of the main characteristics of the Gadidae family and cod species, the general chemical composition of fresh cod, and a reference to farmed cod is included. Statistics on world fishery and aquaculture cod production are also reviewed. It is expected that this review will contribute to build a current picture of the technical and scientific knowledge on the cod processing situation, helping to move forward and to support future developments in this important seafood industry.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: helaoliveira@gmail.com
Nº de páginas: 19
Documentos
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