Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Recent advances in Brassica oleracea and Brassica rapa varieties phenolics

Recent advances in Brassica oleracea and Brassica rapa varieties phenolics

Título
Recent advances in Brassica oleracea and Brassica rapa varieties phenolics
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2008
Autores
Sousa, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, DM
(Autor)
Outra
Taveira, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Seabra, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreres, F
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Silva, BM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Livro
Páginas: 87-113
ISBN: 9781604562323
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-008-Z3M
Abstract (EN): Although the glucosinolate composition of Brassica oleracea and Brassica rapa varieties is known for some time, their phenolic composition was still unknown until recently. It was only understand that B. oleracea and B. rapa varieties were rich in very complex flavonoid heterosides and phenolic acid derivatives, but only the aglycones were described and no compounds were totally identified. That was possible with the use of liquid chromatography-UV diode-array detection-electrospray ionization mass spectrometry (HPLC-DAD-ESI-MSn). In this work we report the application of HPLC-DAD-ESI-MSn on the determination of the phenolic profile (flavonoids and hydroxycinnamic derivatives) of several B. oleracea varieties, namely Brassica oleracea L. var. costata DC (tronchuda cabbage) and Brassica oleracea L. var. italica Plenck (broccoli), and of B. rapa varieties, like Brassica rapa L. var. rapa (turnip), Brassica rapa L. subsp. sylvestris (L.) Janch var. esculenta Hort. (turnip), and Brassica rapa L. subsp. chinensis L. (Hanelt.) (Chinese cabbage). HPLC-DAD-ESI-MSn allows the differentiation between B. oleracea and B. rapa varieties. In these last species, isorhamnetin glycosides were the main flavonoid derivatives, differing from those found in the vegetables belonging to the B. oleracea group. For some species the differences between several materials were enhanced. For instance, for B. oleracea L. var. costata DC, the differences between external and internal leaves, seeds and sprouts were described. The influence of two fertilization regimens (conventional and organic practices) and collection date on phenolics profiles of internal and external leaves was also discussed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-10-02 às 10:45:49 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias