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Fundamentals and Health Benefits of Xanthohumol, a Natural Product Derived from Hops and Beer

Título
Fundamentals and Health Benefits of Xanthohumol, a Natural Product Derived from Hops and Beer
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Paulo J Magalhaes
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Daniel O Carvalho
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Jose M Cruz
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Aquiles A Barros
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 4
Páginas: 591-610
ISSN: 1934-578X
Editora: SAGE
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-KJB
Abstract (EN): In recent years, there has been a growing interest in phenolic compounds and their presumed role in the prevention of various degenerative diseases, such as cancer and cardiovascular diseases. Xanthohumol, a prenylated chalcone from hops and beer, is among the phenolic compounds which have received the most attention in recent years. This compound has a range of interesting biological properties that may have therapeutic utility. Based on the health-promoting properties of xanthohumol, the production of a beer enriched in this substance would be of huge interest to the brewing industry, for the benefits this could bring to consumer's health. This paper reviews recent and important data with respect to the health benefits or biological activities of xanthohumol and beer. In addition, an overview of the chemistry and biotechnological aspects of xanthohumol is presented.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: pauloxenon@gmail.com
Nº de páginas: 20
Documentos
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