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Permeation of d(5)-2,4,6-Trichloroanisole via Vapor Phase through Different Closures into Wine Bottles

Título
Permeation of d(5)-2,4,6-Trichloroanisole via Vapor Phase through Different Closures into Wine Bottles
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
Lopes P.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Marques, J.
(Autor)
FEUP
Lopes, T.
(Autor)
FEUP
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Lino, J.
(Autor)
FEUP
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Coelho, J.
(Autor)
FEUP
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Alves, C.
(Autor)
FEUP
Roseira I.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Mendes, A.
(Autor)
FEUP
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Cabral M.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 62
Páginas: 245-249
ISSN: 0002-9254
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia química
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-XFC
Abstract (EN): This study examined the sealing effectiveness of different closures on the permeation of exogenous compounds when bottled wine model solutions were stored in a contaminated environment with deuterium-labeled 2,4,6-trichloroanisole (d(5)-TCA). Wine model solutions and closure fractions (outer, middle, and inner) were assessed over time for the concentration of releasable d(5)-TCA by SPME-GC-MS. During 24 months of storage, high concentrations of d(5)-TCA were essentially retained in the outer portions of natural and microagglomerate corks. Under the conditions of this experiment, the natural and microagglomerate cork stoppers were effective barriers to the transmission of exogenous contaminants. Conversely, d(5)-TCA penetrated synthetic closures and contaminated the wine.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Notas: Publicação abrangida pelo Journal Citation Reports 2015
Nº de páginas: 5
Documentos
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