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Screening of grapes and wine for azoxystrobin, kresoxim-methyl and trifloxystrobin fungicides by HPLC with diode array detection

Título
Screening of grapes and wine for azoxystrobin, kresoxim-methyl and trifloxystrobin fungicides by HPLC with diode array detection
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2005
Autores
Abreu, SD
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Correia, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Herbert, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Santos, L
(Autor)
FEUP
Revista
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-308
Abstract (EN): The Quinone outside Inhibitors (QoI) are one of the most important and recent fungicide groups used in viticulture and also allowed by Integrated Pest Management. Azoxystrobin, kresoxim-methyl and trifloxystrobin are the main active ingredients for treating downy and powdery mildews that can be present in grapes and wines. In this paper, a method is reported for the analysis of these three QoI-fungicides in grapes and wine. After liquid-liquid extraction and a clean-up on commercial silica cartridges, analysis was by isocratic HPLC with diode array detection (DAD) with a run time of 13 min. Confirmation was by solid-phase micro-extraction (SPME), followed by GC/MS determination. The main validation parameters for the three compounds in grapes and wine were a limit of detection up to 0.073 mg kg(-1), a precision not exceeding 10.0 % and an average recovery of 93 % +/- 38.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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