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RHEOLOGICAL PROPERTIES OF HIGH-METHOXYL PECTIN AND LOCUST BEAN GUM SOLUTIONS IN STEADY SHEAR

Título
RHEOLOGICAL PROPERTIES OF HIGH-METHOXYL PECTIN AND LOCUST BEAN GUM SOLUTIONS IN STEADY SHEAR
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1992
Autores
DASILVA, JAL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Maria do Pilar Gonçalves
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
RAO, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 57
Páginas: 443-448
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-PSW
Abstract (EN): The Cross and Carreau flow models described well the shear rate-apparent viscosity data. The coil overlap parameter, c[eta], correlated well with the zero-shear rate specific viscosities of these mixtures. Experimental values of intrinsic viscosities of the mixtures were in good agreement with the prediction based on an additive model of the individual contributions of the gums. From the results obtained for thc mixtures of both polysaccharide solutions at similar viscosity, pH and ionic strength, no significant interactions were detected. Hypotheses for this lack of polymer interaction were developed. Results with such model systems are useful in understanding the relation of composition to thc properties of complex food systems.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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DASILVA, JAL; Maria do Pilar Gonçalves; RAO, MA

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