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Method optimization for analysis of the volatile fraction of ewe cheese by solid-phase microextraction

Título
Method optimization for analysis of the volatile fraction of ewe cheese by solid-phase microextraction
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2001
Autores
Ferreira, IMPLVO
(Autor)
FFUP
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Oliveira, MBPP
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: ChromatographiaImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 53
Páginas: S390-S393
ISSN: 0009-5893
Editora: Springer Nature
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-WWF
Abstract (EN): Solid-phase microextraction (SPME) is a simple, fast, economic and solvent-free sample preparation technique that has, among other applications, been used to measure the volatile flavor profiles of foods and beverages. The objective of our study was to optimize the application of SPME-GC for analysis of volatile compounds in ewe cheeses. The volatile compounds in cheese were extracted by immersing the fiber coating in the sample headspace. The effects of fiber coating, exposure time, and sample and headspace volumes were investigated. The optimized methodology was suitable for studying the profiles of volatile compounds in ewe cheese during ripening. The advantages and limitations of SPME in the analysis of volatile compounds in cheese are discussed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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