Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Validation of a Fast Sample Preparation Procedure for Quantification of Sodium in Bread by Flame Photometry

Validation of a Fast Sample Preparation Procedure for Quantification of Sodium in Bread by Flame Photometry

Título
Validation of a Fast Sample Preparation Procedure for Quantification of Sodium in Bread by Flame Photometry
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Elsa Vieira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Elisa Soares, ME
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Isabel M P L V O Ferreira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 5 3
Páginas: 430-434
ISSN: 1936-9751
Editora: Springer Nature
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-9Q4
Abstract (EN): Reduction of salt intake through bread requires reliable monitorization when the control of a large number of samples is in order. The use of flame photometry is attractive; however, the usual dry-ash sample pretreatment is fastidious. Direct dissolution of bread sodium in water is a good alternative. A good correlation between results from these two sample preparation methods was obtained for sodium quantification in nine different types of bread. The proposed method was applied to the quantification of sodium in 48 bread samples of randomly chosen from local market to evaluate compliance with legislation requirements (lower than 550 mg sodium per 100 g of bread-Lei no. 75/2009).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Notas: Epub 2011 Jun 22, <a href="http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&KeyUT=000303466800016">Indexado na ISI Web of Science</a>
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Polyphenols and Human Health: A Prospectus (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Francesco Visioli; Catalina A Alarcon De La Lastra; Cristina Andres Lacueva; Michael Aviram; Conceicao Calhau; Alfredo Cassano; Massimo D'Archivio; Ana Faria; Gaelle Fave; Vincenzo Fogliano; Rafael Llorach; Paola Vitaglione; Mario Zoratti; Marvin Edeas
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Food authentication by PCR-based methods (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Isabel Mafra; Isabel M P L V O Ferreira; Beatriz B P P Oliveira

Ver todas (108)

Da mesma revista

Validation of a Single-Extraction Procedure for Sequential Analysis of Vitamin E, Cholesterol, Fatty Acids, and Total Fat in Seafood (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rebeca Cruz; Eulalia Mendes; Ana Costa; Catarina Santos; Simone Morais; Susana Casal
Total Cholesterol and Desmosterol Contents in Raw, UHT, Infant Formula Powder and Human Milks Determined by a New Fast Micro-HPLC Method (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Heryka Myrna M Ramalho; Susana Casal; Beatriz B P P Prior Pinto Oliveira
Screening of Antioxidant Compounds in Green Coffee by Low-Pressure Chromatography with Amperometric Detection (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Silva, AR; Santos, JR; Almeida, PJ; Rodrigues, JA
Quantification of 5-Hydroxymethylfurfural in Coated Deep-Fried Products: Optimization of the Extraction Procedure by Using Statistical Design (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Trinidad Perez Palacios; Catarina Petisca; Armindo Melo; Isabel M P L V O Ferreira

Ver todas (27)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-22 às 09:19:18 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias