Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The Potential of Some Moringa Species for Seed Oil Production

The Potential of Some Moringa Species for Seed Oil Production

Título
The Potential of Some Moringa Species for Seed Oil Production
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2018
Autores
Boukandoul, S
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Zaidi, F
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 8
Página Final: 150
Editora: MDPI
Outras Informações
ID Authenticus: P-00P-RF9
Abstract (EN): There is an increasingly demand for alternative vegetable oils sources. Over the last decade there has been fast growing interest in Moringa oleifera Lam., particularly due to its high seed oil yield (30-40%), while other Moringa species with similar potentialities are reducing their representativeness worldwide. This review reinforces the interesting composition of Moringa oil, rich in oleic acid and highly resistant to oxidation, for industrial purposes, and shows that other Moringa species could also be exploited for similar purposes. In particular, Moringa peregrina (Forssk.) Fiori has an interesting oil yield and higher resistance to pest and diseases, and Moringa stenopetala (Bak. f.) Cuf. is highlighted for its increased resistance to adverse climate conditions, of potential interest in a climate change scenario. Exploring adapted varieties or producing interspecies hybrids can create added value to these less explored species, while renewing attention to endangered species. Moringa seed oil can be extracted by conventional methods or using physical methods (pressing), creating diverse products from a compositional perspective, able to serve both the biodiesel and food industries.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 13
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Moringa oleifera seed oil: Production, uses and health benefits (2018)
Capítulo ou Parte de Livro
Boukandoul, S; Susana Casal; Zaidi, F
Oxidation delay of sunflower oil under frying by moringa oil addition: more than just a blend (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Boukandoul, S; Santos, CSP; Susana Casal; Zaidi, F
Moringa oleifera defatted flour: Nutritive and bioactive impact of shells (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Boukandoul, S; Susana Casal; Mendes, E; Zaidi, F
<i>Moringa oleifera</i> Oil Nutritional and Safety Impact on Deep-Fried Potatoes (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
Boukandoul, S; Zaidi, F; Santos, CSP; Susana Casal
Algerian Moringa oleifera whole seeds and kernels oils: Characterization, oxidative stability, and antioxidant capacity (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Boukandoul, S; Susana Casal; Cruz, R; Pinho, C; Zaidi, F

Da mesma revista

The Impact of Logistics Performance on Argentina, Brazil, and the US Soybean Exports from 2012 to 2018: A Gravity Model Approach (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
João Gilberto Mendes dos Reis; Pedro Amorim; José Sarsfield Cabral; Rodrigo Carlo Toloi
Spouted Bed Dried Rosmarinus officinalis Extract: A Novel Approach for Physicochemical Properties and Antioxidant Activity (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Souza, CRF; Baldim, I; Bankole, VO; da Ana, R; Durazzo, A; Lucarini, M; Cicero, N; Santini, A; Souto, EB; Oliveira, WP
Olive Pulp and Exogenous Enzymes Feed Supplementation Effect on the Carcass and Offal in Broilers: A Preliminary Study (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sayehban, P; Seidavi, A; Dadashbeiki, M; Ghorbani, A; de Araujo, WAG; Durazzo, A; Lucarini, M; Gabrielli, P; Omri, B; Albino, LFT; Souto, EB; Santini, A
Metrology, Agriculture and Food: Literature Quantitative Analysis (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Durazzo, A; Souto, EB; Lombardi Boccia, G; Santini, A; Lucarini, M

Ver todas (10)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-03 às 02:06:16 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias