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Vitamin C evaluation in foods for infants and young children by a rapid and accurate analytical method

Título
Vitamin C evaluation in foods for infants and young children by a rapid and accurate analytical method
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2018
Autores
Silva, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Albuquerque, TG
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Costa, HS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 267
Páginas: 83-90
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00N-MD3
Abstract (EN): The validation of a rapid, precise (RSD < 4.6%), reliable and sensitive (LOD=0.026 mu g/mL) liquid chromatography method for vitamin C quantification in foods (infant formulae, n=4; follow-on formulae, n=3; processed cereal based-foods, n=7; and baby foods, n=10) for infants and young children is described. Vitamin C content ranged from 1.50 to 144 mg/100 g. A comparison between the declared values and the measured concentrations, as well as the accordance of these values with the tolerances, was performed. For 50% of the analysed foods, the measured vitamin C content was higher than the declared value. However, all the analysed foods were in compliance with EU legislation concerning the maximum limits of vitamin C added to foods. The results obtained will be very useful for analytical laboratory control, risk assessment, establishment of maximum limits, development and implementation of guidelines regarding nutrient recommendations and estimation of vitamin C intake among infants and young children.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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