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DETERMINATION OF FLUORIDE IN SPANISH VINEGARS

Título
DETERMINATION OF FLUORIDE IN SPANISH VINEGARS
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
1992
Autores
GARCIA, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
PEREZOLMOS, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 45
Páginas: 365-367
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-Q1K
Abstract (EN): A simple method for fluoride determination in Spanish vinegars has been developed to provide direct data on dietary fluoride intake from this product. This paper describes a potentiometric method that uses a fluoride selective electrode. Three different TISAB (total ionic strength adjuster buffer) solutions have been evaluated and the method of multiple known additions was used. The precision and accuracy of the developed procedure, in terms of variation coefficient (0.74%) and average percentage of spike recovery (99.9%), are adequate. Forty-two samples of Spanish vinegars were analyzed obtaining a range of fluoride content between 0.12 and 1.95 mg dm-3 with an average concentration of 0.52 mg dm-3.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 3
Documentos
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