Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Sensorial properties of red wine polyphenols: Astringency and bitterness

Sensorial properties of red wine polyphenols: Astringency and bitterness

Título
Sensorial properties of red wine polyphenols: Astringency and bitterness
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Susana Soares
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Brandao, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 57
Páginas: 937-948
ISSN: 1040-8398
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00M-EBY
Abstract (EN): Polyphenols have been the subject of numerous research over the past years, being referred as the nutraceuticals of modern life. The healthy properties of these compounds have been associated to a natural chemoprevention of 21st century major diseases such as cancer and neurodegenerative diseases (e.g. Parkinson's and Alzheimer's). This association led to an increased consumption of foodstuffs rich in these compounds such as red wine. Related to the ingestion of polyphenols are the herein revised sensorial properties (astringency and bitterness) which are not still pleasant. This review intends to be an outline both at a sensory as a molecular level of the mechanisms underlying astringency and bitterness of polyphenols. Up-to-date knowledge of this matter is discussed in detail.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Tannins in Food: Insights into the Molecular Perception of Astringency and Bitter Taste (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Susana Soares; Brandao, E; Guerreiro, C; Soares, S; Nuno Mateus; Victor de Freitas
The role of wine polysaccharides on salivary protein-tannin interaction: A molecular approach (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Brandao, E; Silva, MS; Garcia Estevez, I; Williams, P; Nuno Mateus; Doco, T; Victor de Freitas; Susana Soares
The effect of pectic polysaccharides from grape skins on salivary protein - procyanidin interactions (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Brandao, E; Fernandes, A; Guerreiro, C; Coimbra, MA; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Susana Soares
Study of Serial Exposures of an Astringent Green Tea Flavonoid Extract with Oral Cell-Based Models (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
de Jesus, M; Guerreiro, C; Brandao, E; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Susana Soares
Study of human salivary proline-rich proteins interaction with food tannins (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Susana Soares; Garcia Estevez, I; Ferrer Galego, R; Natercia F Bras; Brandao, E; Silva, M; Teixeira, N; Fonseca, F; Sergio Filipe Sousa; Ferreira da Silva, F; Nuno Mateus; Victor de Freitas

Ver todas (18)

Da mesma revista

4-hydroxy-2-alkenals in foods: a review on risk assessment, analytical methods, formation, occurrence, mitigation and future challenges (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Albuquerque, TG; Costa, HS; Beatriz B P P Oliveira
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Recent advances in extracting phenolic compounds from food and their use in disease prevention and as cosmetics (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Dias, R; Oliveira, H; Iva Fernandes; Simal Gandara, J; Perez Gregorio, R
Potential efficacy of processing technologies for mitigating crustacean allergenicity (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Khan, MU; Ahmed, I; Lin, H; Li, ZX; Joana Costa; Mafra, I; Chen, Y; Wu, YN
Polyphenols and Human Health: A Prospectus (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Francesco Visioli; Catalina A Alarcon De La Lastra; Cristina Andres Lacueva; Michael Aviram; Conceicao Calhau; Alfredo Cassano; Massimo D'Archivio; Ana Faria; Gaelle Fave; Vincenzo Fogliano; Rafael Llorach; Paola Vitaglione; Mario Zoratti; Marvin Edeas

Ver todas (26)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-08-24 às 01:38:07 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias