Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Characterization of triacylglycerols in Madeira laurel oil by HPLC-atmospheric pressure chemical ionization-MS

Characterization of triacylglycerols in Madeira laurel oil by HPLC-atmospheric pressure chemical ionization-MS

Título
Characterization of triacylglycerols in Madeira laurel oil by HPLC-atmospheric pressure chemical ionization-MS
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2004
Autores
Paula C. Castilho
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Maria do Céu Costa
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Alírio Rodrigues
(Autor)
FEUP
Pedro Costa Branco
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Mafalda Costa
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ana Rodrigues
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 81 10
Páginas: 913-919
ISSN: 0003-021X
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-8BT
Abstract (EN): Madeira laurel oil was fractionated by liquid extraction combined with TLC, and TAGs were analyzed by HPLC coupled with atmospheric pressure chemical ionization-MS (APCI-MS). Eluted molecular species compositions of the eluted TAG in the complex natural mixture were determined by GC identification of FAME and by LC-atmospheric pressure chemical ionization (APCI)-MS analysis of the lipid. The APCI-MS spectra of most TAG exhibited [M + H](+) and [M - RCOO](+) ions, which defined the M.W. and the molecular association of fatty acyl residues, respectively. Despite the relatively high degree of saturation, with a saturated/unsaturated ratio of 0.70, no totally saturated TAG nor mixed asymmetric TAG with two saturated FA (SSM or SSU, where S is saturated, M is monounsaturated, and U is unsaturated) were found. This type of molecular structure provides a possible explanation for the relatively low m.p. (12-15degreesC) and also the high oxidative resistance observed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Immobilized lipase reactors for modification of fats and oils-A review (1990)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
F. Xavier Malcata; Reyes, HR; Garcia, HS; Hill, CG; Amundson, CH
Water-in-oleogel emulsion based on ¿-oryzanol and phytosterol mixtures: Challenges and its potential use for the delivery of bioactives (2022)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pinto, TC; Martins, AJ; Pastrana, L; Pereira, MC; Cerqueira, MA
Synthesis and characterization of allyl fatty acid derivatives as reactive coalescing agents for latexes (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Joana V. Barbosa; Fernanda Oliveira ; Jorge Moniz; Fernão D. Magalhães; Margarida M. S. M. Bastos
Modification of butterfat by selective hydrolysis and interesterification by lipase: Process and product characterization (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Balcao, VM; Kemppinen, A; F. Xavier Malcata; Kalo, PJ
GxE Effects on Tocopherol Composition of Oils from Very Old and Genetically Diverse Olive Trees (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rodrigues, N; Susana Casal; Cruz, R; Peres, AM; Baptista, P; Pereira, JA

Ver todas (14)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-03 às 04:52:42 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias