Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Quantitative detection of soybean in meat products by a TaqMan real-time PCR assay

Quantitative detection of soybean in meat products by a TaqMan real-time PCR assay

Título
Quantitative detection of soybean in meat products by a TaqMan real-time PCR assay
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2014
Autores
Sonia Soares
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana S Amaral
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Beatriz B P P Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Isabel Mafra
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Meat ScienceImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 98
Páginas: 41-46
ISSN: 0309-1740
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-009-HKN
Abstract (EN): In the present work, we propose a normalised real-time quantitative PCR assay to determine the addition of soybean to meat products. The method proved to be a powerful tool for the quantification of soybean protein (dry basis) in the range of 0.01% to 6%, being successfully in-house validated. Its application was effective in the analysis of several meat products, indicating 2% of non-compliance with the food allergen labelling legislation, and some inconsistencies when comparing the declared with estimated amounts of soybean. This work highlights the importance of efficient tools to assess labelling statements of meat products, avoiding fraudulent practices.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Improving DNA isolation from honey for the botanical origin identification (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sonia Soares; Joana S Amaral; Maria Beatriz P P Oliveira; Isabel Mafra

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Untitled (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Isabel Mafra
The effect of olive leaves supplementation on the feed digestibility, growth performances of pigs and quality of pork meat (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fatima Paiva Martins; Susana Barbosa; Vitor Pinheiro; Jose Luis Mourao; Divanildo Outor Monteiro
Spent brewer's yeast extract as an ingredient in cooked hams (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pancrazio G; S.C. Cunha; Paula Guedes de Pinho; Loureiro M; Meireles S; Ferreira, Isabel; Pinho, Olívia
Quantitative detection of poultry meat adulteration with pork by a duplex PCR assay (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sonia Soares; Joana S Amaral; Isabel Mafra; Beatriz B P P Oliveira
Nutritional value and influence of the thermal processing on a traditional Portuguese fermented sausage (alheira) (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Silvia D Campos; Rita C Alves; Eulalia Mendes; Anabela S G Costa; Susana Casal; Maria Beatriz P P Oliveira

Ver todas (11)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-04 às 09:57:13 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias