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Analysis of non-coloured phenolics in port wines by capillary zone electrophoresis - Influence of grape variety and ageing

Título
Analysis of non-coloured phenolics in port wines by capillary zone electrophoresis - Influence of grape variety and ageing
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1998
Autores
Rosa Seabra
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Margarida Ferreira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Federico Ferreres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
García-Viguera, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
A Revista está pendente de validação pelos Serviços Administrativos.
Vol. 206
Páginas: 161-164
ISSN: 1431-4630
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-9WS
Abstract (EN): Different experimental varietal port wines were analysed in order to determine differences in the concentrations of phenolic compounds between some commonly used grapes varieties (Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Roriz and Tinta Barroca). Although all samples had the same qualitative pattern of non-coloured phenolic compounds, Touriga varieties contained more than twice the concentration of these compounds compared to the Tinta varieties. A preliminary study of the effect of ageing on these compounds revealed an overall increase in those components associated with the bitter or astringent characteristics of food and beverages (tyrosol, gallic acid and catechin).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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