Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > HPLC/DAD analysis of phenolic compounds from lavender and its application to quality control

HPLC/DAD analysis of phenolic compounds from lavender and its application to quality control

Título
HPLC/DAD analysis of phenolic compounds from lavender and its application to quality control
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
Areias, FM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Moreira, MM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Amaral, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Seabra, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 23
Páginas: 2563-2572
ISSN: 1082-6076
Editora: Taylor & Francis
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-1SA
Abstract (EN): A reversed phase HPLC procedure is proposed for the determination of eight phenolic compounds (2-O-glucosilcoumaric acid, o-coumaric acid, rosmarinic acid, apigenin-7-O-glucoside, coumarin, herniarin, luteolin, and apigenin) in lavender. The chromatographic separation was achieved using a reversed-phase Spherisorb ODS 2 (5 mu m particle size: 25.0 x 0.46 cm) column. From the several extractive solvents assayed, only ethanol was able to extract all the mentioned compounds. Best resolution was obtained using a gradient of water-formic acid (19:1) and acetonitrile. Ten samples were subjected to quantification, all of them showing a common composition pattern.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 10
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Validation of a Micromethod for Quantification of Lutein and β-Carotene in Olive Oil (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lúcia Maia ; Susana Casal; M. Beatriz P. P. Oliveira
Validation of a micromethod for quantification of lutein and beta-carotene in olive oil (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lúcia Maia; Susana Casal; M. Beatriz Oliveira; Paula Oliveira
Simultaneous determination of sugars, uric and orotic acids in infant formulae by HPLC-UV/RI (1997)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferreira, IMPLVO; Ferreira, MA
Simultaneous determination of flavonoids, phenolic acids, and coumarins in seven medicinal species by HPLC/diode-array detector (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Andrade, PB; Seabra, RM; Valentao, P; Areias, F

Ver todas (36)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-08-23 às 18:47:18 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias