Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Perspectives on the biotechnological production and potential applications of lactosucrose: A review

Perspectives on the biotechnological production and potential applications of lactosucrose: A review

Título
Perspectives on the biotechnological production and potential applications of lactosucrose: A review
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2015
Autores
Sara C. Silvério
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Eugénia A. Macedo
(Autor)
FEUP
José A. Teixeira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lígia R. Rodrigues
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 19 Part A
Páginas: 74-90
ISSN: 1756-4646
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
CORDIS: Ciências Tecnológicas
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-00G-VN0
Abstract (EN): Lactosucrose is a synthetic trisaccharide composed of galactose, glucose and fructose. This compound is obtained through enzymatic synthesis using lactose and sucrose as substrates. The enzymes involved in the process are able to catalyse both hydrolysis and transfer reactions. The yield and productivity of the process are usually affected by the occurrence of parallel hydrolysis of the newly formed product (lactosucrose). Therefore, it is important to find efficient strategies to avoid or minimize product degradation. Furthermore, in the last decades the demand for lactosucrose has significantly increased. This compound is considered a potential prebiotic and several beneficial effects associated to its consumption have been described. As a result, it has been included in the formulations of functional foods. This review covers the most relevant information about lactosucrose, including its synthesis and purification, beneficial effects at physiological level, and also its potential applications. © 2015 Elsevier Ltd.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 17
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

New beta-galactosidase producers with potential for prebiotic synthesis (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Eugénia A. Macedo; Sara C. Silvério; José A. Teixeira; Lígia R. Rodrigues
Biocatalytic Approaches Using Lactulose: End Product Compared with Substrate (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Sara C. Silvério; Eugénia A. Macedo; José A. Teixeira; Lígia R. Rodrigues

Da mesma revista

Blueberry anthocyanins in health promotion: A metabolic overview (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Sonia Norberto; Sara Silva; Manuela Meireles; Ana Faria; Manuela Pintado; Conceicao Calhau
Anti-obesity potential of natural methylxanthines (2018)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Carrageta, DF; Dias, TR; Alves, MG; Oliveira, PF; Monteiro, M; Silva, BM
UHPLC-MS/MS profiling of Aplysia depilans and assessment of its potential therapeutic use: Interference on iNOS expression in LPS-stimulated RAW 264.7 macrophages and caspase-mediated pro-apoptotic effect on SH-SY5Y cells (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Renato B. Pereira; Diana C.G.A. Pinto; David M. Pereira; Nelson G.M. Gomes; Artur M.S. Silva; Paula B. Andrade; Patricia Valentão
Thymus carnosus extracts induce anti-proliferative activity in Caco-2 cells through mechanisms that involve cell cycle arrest and apoptosis (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Martins-Gomes, C; Souto, EB; Cosme, F; Nunes, FM; Silva, AM
The effect of olive leaf supplementation on the constituents of blood and oxidative stability of red blood cells (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fatima Paiva Martins; Susana Barbosa; Marco Silva; Divanildo Monteiro; Victor Pinheiro; Jose Luis Mourao; Joao Fernandes; Susana Rocha; Luis Belo; Alice Santos Silva

Ver todas (24)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-03 às 12:30:00 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias