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Direct Identification and Characterization of Phenolic Compounds from Crude Extracts of Buds and Internodes of Grapevine (Vitis vinifera cv Merlot)

Título
Direct Identification and Characterization of Phenolic Compounds from Crude Extracts of Buds and Internodes of Grapevine (Vitis vinifera cv Merlot)
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2014
Autores
Said Qsaib
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fatima Ez zohra Ikbarl
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Lala Aicha Rifai
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Tayeb Koussa
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 9
Páginas: 1569-1572
ISSN: 1934-578X
Editora: SAGE
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-009-YTP
Abstract (EN): The crude methanol extracts of latent buds and internodes Vitis vinifera L. cv. Merlot were used for the determination of phenolic compounds by a combination of reverse phase HPLC with diode array detection (HPLC-DAD) and mass spectrometry (LC-MS). This method allowed the identification of 9 phenolic compounds without purification or fractionation. These 9 compounds were divided into three groups: procyanidins, flavonols and stilbenes. Detection by HPLC-DAD at different wave lengths of 280 nm to 320 nm, allowed the estimation of concentrations of those compounds. This method permitted, for the first time, both characterization and quantification of polyphenolic compounds in buds of grapevine. Comparison with the results obtained in internodes showed that quercetin, resveratrol tetramer and epsilon-viniferin had similar levels in buds and intemodes while six other compounds identified had higher levels in buds.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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