Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > A Proposal for Physicochemical Standards and Antioxidant Activity of Portuguese Propolis

A Proposal for Physicochemical Standards and Antioxidant Activity of Portuguese Propolis

Título
A Proposal for Physicochemical Standards and Antioxidant Activity of Portuguese Propolis
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2013
Autores
Soraia I Falcao
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Miguel Vilas Boas
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 90
ISSN: 0003-021X
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-008-G4D
Abstract (EN): Propolis is a complex resinous product gathered by honeybees whose chemical composition is highly variable, depending strongly on the plant sources available to the bees at the site of collection. Propolis from several locations in Portugal, including islands, was fully characterized in terms of physicochemical properties, phenolic composition and antioxidant activity, enabling the establishment of quality standards. Color, frequently used as a commercial parameter, was accessed by the first time in propolis with the CIELAB system, and proposed as a quick and reliable method for quality recognition. The results attested the existence of two different types of propolis within the six regions under study. One, the poplar propolis most common in temperate regions, revealed a high content in phenolics and show high bioactivity. The other, with darker green color is less rich in phenolics and generally less bioactive.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Phenolic quantification and botanical origin of Portuguese propolis (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Soraia I Falcao; Andreia Tomas; Nuno Vale; Paula Gomes; Cristina Freire; Miguel Vilas Boas
Phenolic Profiling of Portuguese Propolis by LC-MS Spectrometry: Uncommon Propolis Rich in Flavonoid Glycosides (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Soraia I Falcao; Nuno Vale; Paula Gomes; Maria R M Domingues; Cristina Freire; Susana M Cardoso; Miguel Vilas Boas
In Vitro Evaluation of Portuguese Propolis and Floral Sources for Antiprotozoal, Antibacterial and Antifungal Activity (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Soraia I Falcao; Nuno Vale; Paul Cos; Paula Gomes; Cristina Freire; Louis Maes; Miguel Vilas Boas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Immobilized lipase reactors for modification of fats and oils-A review (1990)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
F. Xavier Malcata; Reyes, HR; Garcia, HS; Hill, CG; Amundson, CH
Water-in-oleogel emulsion based on ¿-oryzanol and phytosterol mixtures: Challenges and its potential use for the delivery of bioactives (2022)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pinto, TC; Martins, AJ; Pastrana, L; Pereira, MC; Cerqueira, MA
Synthesis and characterization of allyl fatty acid derivatives as reactive coalescing agents for latexes (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Joana V. Barbosa; Fernanda Oliveira ; Jorge Moniz; Fernão D. Magalhães; Margarida M. S. M. Bastos
Modification of butterfat by selective hydrolysis and interesterification by lipase: Process and product characterization (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Balcao, VM; Kemppinen, A; F. Xavier Malcata; Kalo, PJ
GxE Effects on Tocopherol Composition of Oils from Very Old and Genetically Diverse Olive Trees (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rodrigues, N; Susana Casal; Cruz, R; Peres, AM; Baptista, P; Pereira, JA

Ver todas (14)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-03 às 05:01:07 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias